Sarajevo se oglasilo povodom zdravstvenog stanja Elvisa Džafića

Predviđa se uspješan oporavak

Sarajevo se oglasilo povodom zdravstvenog stanja Elvisa Džafića

Nakon uspješno obavljene hirurške intervencije otklanjanja uvećanih limfnih čvorova na vratu kod prvotimca FK Sarajevo, Elvisa Džafića, postoperativno urađene su dodatne pretrage. 

Naknadnom dijagnostikom patohistološki nalaz odstranjivanja limfne žlijezde je pokazao da se radi o Classical Hodgin Lymphoma u ranom stadiju.

Riječ je o oboljenju kod kojeg je stopa izlječivosti viša od 75%. Uzimajući u obzir ranu dijagnozu oboljenja, medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo uz konsultacije sa hematolozima iz Bosne i Hercegovine, te regiona, predviđa uspješan oporavak.

“Kompletan medicinski tim, igrački kadar i ostatak kolektiva FK Sarajevo je u ovim trenucima uz Elvisa. Uzimajući u obzir sve parametre, očekujemo relativno brz povratak treninzima i punoj sportskoj aktivnosti”, istakao je je prof. dr. Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz tabora Sarajeva saopštili su da će omogućiti svaki mogući vid podrške Džafiću i uložiti sve napore u cilju što bržeg ozdravljenja prvotimca jesenjeg prvaka BiH. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Brz oporavak Elvise !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi