Sarajevo slavilo u malom gradskom derbiju

Premijer liga BiH, 19. kolo

Sarajevo slavilo u malom gradskom derbiju

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Fudbaleri Sarajeva su očekivano na stadionu Asim Ferhatović - Hase savladali Olimpik rezultatom 2:1. Golove za bordo tim postigli su Belošević i Ihtijarević, a utjehe vrijedan pogodak za Vukove postigao je Šaranović.

Domaći su do vodstva stigli u sedmoj minuti, kada je Muminović fauliran na nekih 25 metara, a Belošević izveo slobodni udarac i pogodio mrežu Vranjića. Sarajevo je nastavilo dominirati terenom, da bi desetak minuta kasnije došli i do drugog gola.

Hamzagić je uputio centaršut sa desne strane, Ihtijarević se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i sa tri metra nogom pogodio za 2:0. Do kraja prvog poluvremena nije bilo pravih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo sa solidnom zalihom bordo tima.

Na samom otvaranju drugog dijela trener gostiju Edin Prljača umjesto Čulova ubacuje Kopića, što je donijelo živosti Vukovima, koji uspijevaju u 59. minuti smanjiti vodstvo domaćih. Bivši golgeter Sarajeva Edin Šaranović prima loptu u protivničkom šesnaestercu i sa desetak metara odmjerenim udarcem matira Alaima.

Do kraja utakmice vrijedi spomenuti pokušaj Alena Škore sa dvadesetak metara, koji je na kraju otišao malo pored gola Vranjića. Sarajevo je uknjižilo nova tri boda, sa kojim se ponovo vraćaju u igru za najveće domete. Za četiri dana igraju novi meč sa tuzlanskom Slobodom na Tušnju.

Sarajevo - Olimpik 2:1

Stadion: Asim Ferhatović - Hase u Sarajevu. Gledalaca: 3000. Sudija: Vedran Zovko (Mostar).

Strijelci: 1:0 Belošević (7), 2:0 Ihtijarević (16), 2:1 Šaranović (59).

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Dudo, Torlak, Hamzagić, Ihtijarević /od 60. Čomor/, Muminović /od 76. Hadžić/, Avdić /od 69. Jahović/, Škoro, Džakmić. Trener: Mehmed Janjoš.

OLIMPIK: Vranjić, Suljević, Ješe, Kolarov, Ristić, Lopez /od 85. Kurto/, Mujić, Alimanović, Čulov /od 46. Kopić/, Šaranović. Trener: Edin Prljača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.