Dudić oštro na pressici: "To su nebuloze, dođite snimite trening, ali da mi ne znamo da ste tu"
Foto: D. Kurbegović

Trener FK Sarajevo

Dudić oštro na pressici: "To su nebuloze, dođite snimite trening, ali da mi ne znamo da ste tu"

E. Ganibegović

FK Sarajevo svoj premijerligaški put nastavlja sutra.

S obzirom na to da se Koševo radi, Bordo tim domaćin je na Bilinom polju, ovaj put ekipi Slobode.

Sarajevo je odlično otvorilo sezonu s tri pobjede, a onda su uslijedila dva šokantna i teška poraza, prvo od Tuzla Cityja (1:5), pa onda i od Igmana u Kaknju (2:0).

Danas je održana press konferencija Sarajeva, na kojoj se medijima obratio trener Feđa Dudić.

"Svak svakog analizira danas, sve je dostupno i kako mi analiziramo druge tako i oni analiziraju nas. Drobarov je izašao zbog povrede, odradit će danas trening pa ćemo vidjeti da li će biti spreman. Bit će sigurno promjena za razliku od prošle utakmice. Ne treba sve promijeniti, isti ti momci su igrali i pobjeđivali, nisu oni zaboravili igrati", rekao je Dudić na početku pa nastavio:

"Desi se kriza na svjetskom nivou, pogledajte šta se dešava u velikim klubovima. Ne tražim alibi, ali sad nekome micati glave... Ja i dalje kažem, vjerujem u ove momke, na kraju krajeva svi dobivaju priliku i kad napravim izmjenu taj što nije dobar po mnogima, uđe neki drugi pa nismo baš vidjeli neke novosti. Ja jedva čekam da mi se neko dokaže, pokaže i da mu dam šansu."

Oglasi

Zatim je govorio o navaodnim klanovima unutar kluba:

"To su takve nebuloze. To nisu prijatelji kluba. Ko širi te stvari jednostavno ne želi dobro FK Sarajevo. Ja bih molio da dođete, da ne bude da znate kad se dolazi, molio bih da dođe neko u Butmir na trening, ali da mi ne znamo da ćete doći. Da vidite kakva je to prije svega radna atmosfera, dobra atmosfera između njih i sve ostalo"

"Ja gledam trening, rekao bih da Sarajevo neće izgubiti nijednu utakmicu u prvenstvu. Na utakmici se dese neke blokade, na neke stvari ne možeš da utječeš neke stvari se poklope protivniku, tebi ne. Što bi rekao jedan trener, svaki klub na početku sezone dobije flašu sreće. Neko je potroši odmah, nekome to bude do kraja pa to iskoristi kada je najpotrebnije. Mi ćemo pokušati da se izdignemo iznad svega ovoga. Sigurno da nam te neke priče i podvale ne gode, ali nema veze. Mi znamo, nekad treba čovjeku i da se desi problem da vidi ko je uz tebe", između ostalog, još je kazao Dudić.

Poslije Dudića obratio se i prvotimac Nemanja Tomašević:

"Na nama je da narednu utakmicu ispoštujemo maksimalno, ono što nismo u prethodnim. Mislim da ćemo to dobro odraditi sutra i čeka nas dobra utakmica", kazao je on pa se također osvrnuo na eventualne podjele u svlačionici:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najlakše da se sjedi i da se priča, tako te neke stvari. Ja generalno nisam bio u klubu koji je imao bolju atmosferu. Nije to samo moj, nego komentar mnogih igrača tu. Bili su u raznim klubovima, velike karijere, ja sam bio u mnogo klubova i mislim da nikad nisam bio u zdravijoj atmosferi."

Utakmica je na rasporedu sutra od 19 sati i biti će to prva utakmica šestog kola Premijer lige naše zemlje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Dudic je neznalica i trener bez imalo mozga. Jedina taktika nam je da svi bezglavo trce za loptom dok je ona kod protivnika, a kada je oduzmemo nemamo pojma sta da radimo sa njom. Zbog toga nam fakticki odbrana uopste ne postoji i svi nas trpaju kao levate. I posusje bi nam zabilo najmanje 2 komada da nisu dosli lezati i cuvati nulu. Pa cak i tako su nam nekoliko puta ozbiljno zaprijetili i sreca nas je spasila da ne fasujemo. TREBA NAM TRENER I SD MIRVICU!!!
5 17
Mackintosh
Kakva faca, kakav sindro zaguljeni
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi