UEFA potvrdila gdje će Sarajevo dočekati Moldavce

Poznati termini mečeva za bh. predstavnike

UEFA potvrdila gdje će Sarajevo dočekati Moldavce

A. Čaušević

Sarajevo će u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati protiv predstavnika Moldove, ekipe Milsamija. 

Bordo tim će prvi meč igrati u gostima, 8. jula na stadionu District Sport Complex u Orheiju s počekom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

UEFA je potvrdila i satnicu revanš susreta. Najvažnija vijest je da će Bordo tim utakmicu igrati na svom stadionu - Asim Ferhatović Hase.

Revanš meč između Sarajeva i Milsamija igrat će se 15. jula s počekom u 21 sat, dok će sudije biti naknadno određene.

U narednim danima će biti poznato da li će utakmici moći prisustvovati i publika. Potrebno je dobiti zeleno svjetlo Kriznog štaba koji prati epidemiološku situaciju.

Oglasi

Interesantno da će i Velež i Široki Brijeg svoje revanš mečeve igrati istovremeno kada i Sarajevo, odnosno s početkom u 21 sat.

Mostarci će kod Colerainea gostovati na Mourneview Parku u Lurganu, dok će Širokobriježni na noge Vllzaniji u Skadar na stadionu Loro Borici.

Borac koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja u Ligi prvaka će domaćin Cluju biti u utorak 13. jula. Meč na Gradskom stadionu u Banja Luci će početi u 20 sati.

Kada su u pitanju prvi susreti, Banjalučani će biti prvi bh. predstavnik koji će izaći na teren jer Cluju gostuju u utorak 6. jula. Duel rumunskog i bh. prvaka igrat će se na stadionu Constantin Radulescu s početkom u 19 sati.

Preostala tri bh. predstavnika svoje prve mečeve igratu u četvrtak, 8. jula. Sarajevo će od 19 sati gostovati u Moladaviji ekipi Milsamija na Orhei District Sports Complex stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 20:30 na stadionu Grbavica Velež će biti domaćin Coleraineu iz Sjeverne Irske, dok će Široki Brijeg na Pecari od 21 sat biti domaćin Vllzaniji.

Podsjećanja radi, u novoj sezoni neće važiti pravilo gola u gostima počevši od kvalifikacija pa će biti interesantno za vidjeti kako će se timovi postaviti na terenu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Epidemioloska situacija nikad bolja,nema dnevno 10 zarazeni u cijeloj drzavi.Otvarajte kapije!!
13 3
Asam85
Rođeni, dobro došli na Grbavicu!
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi