Jović: Mi smo ambicije ranije najavili, okrenuli smo se afričkom tržištu
FOTO: D. Kurbegović

Press nakon utakmice u Zenici

Jović: Mi smo ambicije ranije najavili, okrenuli smo se afričkom tržištu

H. Zilić

FK Tuzla City odigrao je sjajan meč u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BiH i u Zenici su deklasirali FK Sarajevo sa 1:5.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj s eobratio i trener tuzlanskog tima, Dragan Jović.

"Prva naša ideja je bila da popravimo utisak iz utakmice protiv Slobode, gdje smo zaista loše odigrali. Mi smo se odlučili za pressing od prve minute, jer Sarajevo ima odičnu ofanzivu. To je bio plan za prvo poluvrijeme i uspjeli smo doći do pozitivnog rezultata. U drugom poluvremenu igrači koji su ušli su ispoštovali dogovoreno, te unijeli novi ritam i ispratili dobro utakmicu. Sarajevo je pokazalo najbolju formu u ova prva tri kola koja su odigrali. Mi smo najavili kakve su nam ambicije pred prvenstvo, a ovo je sigurno utakmica koja je bila protiv konkurenta za sam vrh", rekao je Jović i dodao:

"Puno će nam ovo značiti na smapopuzdanju, a što se tiče Coulibaliya, insistirao sam da Azmir Husić se okrene afirčkom tržištu, tamo sam radio i ima sjanih igrača."

Dotakao se i kvaliteta naše lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dugo živim u Grazu i pratim tu slovensku ligu, često odem u Maribor. Kada odem na taj stadion, imam refleksiju na našu državu. Odgovorno tvrdim da smo kvalitetnija liga od slovenske lige, ali oni imaju taj korak sa infrastrukturom. Oni su uspjeli i u Evropi, posebno Maribor, Olimpija i evo zadnja Mura. Oni prave milionske transfere, ali siguran sam da naša liga nije za podcijeniti."

Na kraju je Jović istakao da se raduje narednoj utakmici protiv FK Željezničar i da očekuje punu Grbavicu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Jović je bio dugo u Africi i sigurno odlično poznaje to tržište
10 0
Hamid
Hvala ekipi Tuzla City, rukovodstvu i stručnom štabu za izvanrednu predstavu utemeljenu na dobrom izboru igrača, fizičkoj spremi, tehnici i taktici. Sve je bilo za 10 kad je u fokusu BH fudbal. Samo nastavite u ovom ritmu kako bi pravi ljubitelji fudbala mogli da uživaju kao što je to bio slučaj večeras na Bilinom polju. Sa ovim načinom igre podigli ste standard u svim segmentima, a posebno bi istakao brzinu koja je rak rana BH fudbala.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi