Sarajevo u finišu meča do pobjede nad Bosnom

Kurdić junak bordo tima

Sarajevo u finišu meča do pobjede nad Bosnom

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su u Butmiru savladali visočki Bosnu sa 2:1 u pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prvu šansu na utakmici imali su igrači Bosne kada je pokušao Hadžić, ali Adilović je bio siguran. Sarajevo je zaprijetilo u trećoj minuti preko Bekića, no ponovo nije bilo promjene rezultata.

Međutim, šest minuta kasnije bordo tim je poveo sa 1:0. Bekić je odlično uposlio Altiparmakovskog koji je zatresao mrežu visočkog kluba u prvoj utakmici za Sarajevo.

Ipak, Bosna je u 20. minuti uspjela da izjednači. Vila je iskoristio grešku odbrane Sarajeva i rutinski je savladao Adilovića za 1:1. Gosti su u nastavku meča mogli i do preokreta, ali je Adilović u nekoliko navrata bio na visini zadatka.

Na samom startu drugog dijela Sarajevo je imalo dvije dobre prilike. Prvo je Husejinović sjajno ubacio s desne strane, ali je Herić zakasnio na loptu. Već u narednom napadu Husejinović je ponovo poslao dobru loptu, ali udarac Kuzmanovića odlazi pored gola.

U 64. minuti Bosna je imala još jednu dobru priliku, ali jedan od igrača ovog kluba nije uspio pogoditi mrežu Sarajeva iz slobodnog udarca. Tri minute kasnije Sarajevo je zaprijetilo u nekoliko navrata, ali ostalo je 1:1.

Međutim, Sarajevo je u samom finišu meča uspjelo da dođe do pobjede. U kaznenom prostoru Bosne najbolje se snašao mladi Kurdić koji je glavom zatresao mrežu visočkog kluba za 2:1. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat ove utakmice.

Pripremni meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Bosna Visoko 2:1 (Altiparmakovski 9', Kurdić 81', Vila 22')

FK Sarajevo: Adilović, Hodžić, Bekić, Mujakić, Mustafić, Herić, Crepulja, Radovac, Kuzmanović, Halilović, Altiparmakovski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti