Sarajevo u Mostaru bez petorice, ali će i Zrinjskom nedostajati važan igrač

U susret derbiju Pod Bijelim brijegom

Sarajevo u Mostaru bez petorice, ali će i Zrinjskom nedostajati važan igrač

U narednom, 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine će na rasporedu biti derbi kola, a možda i cijelog prvenstva.

Zrinjski će na svom terenu ugostiti Sarajevo i to će biti duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Bordo tim trenutno ima pet bodova više od Plemića i pobjedom bi pobjegao na +8, što bi bila značajna zaliha pred nastavak prvenstva. S druge strane, trijumf Zrinjskog bi ponovo 'zakuhao' situaciju u vrhu.

Sarajevo je u prošlom kolu savladalo Željezničar sa 2:1, ali su na toj utakmici žute kartone zaradila četvorica fudbalera kojim je prijetila suspenzija - Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Miloš Stanojević i Ljuban Crepulja.

Pored toga, Musemić neće moći da računa ni ja Šabanovića koji je u finišu utakmice dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim će u Mostaru biti lišen usluga petorice prvotimaca, ali ni Zrinjski neće biti kompletan jer će Sliškoviću nedostajati jedan također standardni prvotimac, Marin Galić. Pouzdani defanzivac je u susretu sa Zvijezdom 09 dobio treći žuti karton, pa će propustiti derbi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ForzaZrinja
Imamo Kadušića, jednako kvalitetan
15 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi