Sarajevo ubjedljivo u Tuzli, Željo poražen u Bijeljini

Omladinska Premijer liga BiH za kadete

Sarajevo ubjedljivo u Tuzli, Željo poražen u Bijeljini

S. Mlaćo

Zanimljivo je bilo danas i na susretima Omladinske Premijer lige BiH za kadete. Odigrani su susreti 9. kola, a Sarajevo je u Simin Hanu sa ubjedljivh 5:1 savladalo Tuzla City.

Nakon prvog poluvremena bordo momci su vodili sa 1:0 pogotkom Amera Tabaka, a u drugom poluvremenu u listu strijelaca se dva puta upisao Alden Šuvalija, te po jednom Edd Nezirović, Elvedin Kečanović i Aldin Fetahović.

Treći poraz ove sezone upisali su kadeti Željezničara danas u Bijeljini od Radnika. Domaći su slavili 2:1. Za Radnik su pogađali Stefan Malešević i Sreten Milošević, dok je autogol upisao Jovan Novak.

Mladost je za 7:0 deklasirala GOŠK. Hat trick je upisao Harun Goralija, a po jedan pogodak su dodali Hamza Hodžić, Benjamin Čizmić, Safet Čago i Benjamin Čizmić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Široki Brijeg je u hercegovačkom derbiju savladao Zrinjski 3:0. Strijelci su bili Ivan Mustapić, Josip Planinić i Andrija Drljo.

Bodove su podijelili kadeti Čelika i Slobode (1:1). Domaći su poveli pgootkom Emira Čančara, a konačnih 1:1 postavio je Nedim Avdić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi