Sarajevo želi Muminovića, Sloboda Herića?

Promjene u igračkom kadru premijerligaša

Sarajevo želi Muminovića, Sloboda Herića?

Ljetni prijelazni rok bi za Sarajevo mogao donijeti velike promjene kada su u pitanju dolasci, ali i odlasci.

Definitivno je da bordo klub neće produžiti ugovore sa Saidom Husejinovićem, Sašom Novakovićem i Marjanom Altiparmakovskim, a na izlaznim vratima je također i mladi Elvedin Herić, koji u protekloj sezoni nije imao previše prostora za igru u timu Husrefa Musemića.

Za 21-godišnjeg Herića se interesuje nekoliko klubova, među kojima je i Sloboda iz Tuzle u kojoj je ujedno ponikao, a u suprotnom pravcu s Tušnja na Koševo bi mogao mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Azir Muminović.

Odlazak Adija Adilovića u mirovinu je primorao čelnike Sarajeva da intenzivno tragaju za pojačanjem na golmanskoj poziciji i jedna od želja je upravo Muminović, koji iza sebe ima sjajnu sezonu među stativima Slobode. Ipak, u ovom momentu problem za Sarajevo za realizaciju transfera predstavlja to što je mladi Muminović ugovorom vezan za crveno-crne do 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Mumunovića, kao novi golman Sarajeva se posljednjih dana također spominje Emil Velić iz Mladosti.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi