Real na tronu, sarajevski rivali gledaju u leđa Plemićima

Zrinjski najbolje rangirani bh. klub

Real na tronu, sarajevski rivali gledaju u leđa Plemićima

A. Beganović

Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas je objavila najnoviju rang listu klubova, a najbolje plasirani klub iz Bosne i Hercegovine je aktuleni prvak Zrinjski.

Aktuelni bosanskohercegovački prvak nalazi se na 257. mjestu UEFA rang liste sa ukupno 3.750 bodova.

Fudbalski klub Sarajevo je drugi najbolje rangirani klub iz naše zemlje. Bordo tim nalazi se na 293. mjestu sa 3.250 bodova, Željezničar je iza gradskog rivala na 298. mjestu sa 3.000 bodova, dok je Široki Brijeg 325. sa 2.250 bodova.

Na listi se od bosanskohercegovačkih klubova jos nalaze Sloboda i Radnik koji dijele 382. mjesto, te Olimpik koji se nalazi na 384. mjestu.

Inače, najbolji klub na UEFA rang listi je aktuelni evropski prvak Real sa 162.000 bodova, slijedi ga gradski rival Atletico sa 140.000 bodova, dok je Bayern trećeplasirani sa 135.000 bodova. Barcelona se nalazi na 4., a Juventus na 5. mjestu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starmo
Niko kao Velez nikada.To je bila ekipa koja je harala YU ligom.
4 22
vucko
Velez iz Mostara je u normalnim vremenima bio na 44 mjestu.Nikad vise niko ni blizu Mostarskih Rodjenih.
4 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi