Zvučna akvizicija FK Sarajevo propušta gradski derbi?

Trka s vremenom

Zvučna akvizicija FK Sarajevo propušta gradski derbi? · Saznajemo

A. Čaušević

FK Sarajevo je proljetni dio sezone počeo pobjedom nad FK Leotar s 0:2, dok je naredni ispit već u srijedu kada na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH gostuje FK Sloboda.

Nakon utakmice protiv rivala iz Tuzle slijedi najvažniji susret, barem za navijače Bordo tima, odnosno okršaj sa ljutim gradskim rivalom Željezničarom.

Derbi će se igrati na stadionu Grbavica. Satnica i termin duela su već poznati. Dva najveća bh. kluba će snage odmjeriti u subotu od 17 sati.

Kako SportSport.ba saznaje zvučna zimska akvizicija Bordo tima, Daniel Avramovski, vrlo vjerovatno neće imati pravo nastupa u gradskom derbiju.

Iako je zaveden u informacioni sistem Comet reprezentativcu Sjeverne Makedonije još uvijek nije završena neophodna dokumentacija poput boravišne i radne dozvole te je njegov nastup neizvjestan.

Avramovski je propustio prvi duel protiv Leotara u 20. kolu, a kako sada stvari stoje neće ga biti ni u zapisniku protiv Slobode u utakmici Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nešto slično se desilo ekipi FK Željezničar pred susret protiv FK Velež kada je Aleksandar Vučenović također zaveden u informacioni sistem Comet, ali nije imao pravo nastupa.

Kako saznajemo u međuvremenu će dokumentacija za Vučenovića biti kompletirana i on bi trebao biti na raspolaganju Edisu Mulaliću u subotu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi