Hoće li se sarajevski derbi igrati na Bilinom polju?

Kreću radovi na stadionu Koševo

Hoće li se sarajevski derbi igrati na Bilinom polju?

Admin Čaušević

Vrlo vjerovatno ono što najviše zanima navijače FK Sarajevo je informacija koliko će trajati radovi na promjeni travnjaka stadiona Asim Ferhatović Hase.

U prostorijama Općine Centar u srijedu je potpisan ugovor između tog nivoa vlasti, FK Sarajevo i NFSBiH te više nema prekrepa za početak radova na našem najvećem stadionu.

Predstavnika Saveza bio je generalni sekretar Adnan Džemidžič koji je naglasio kako bi radovi trebali biti završeni u roku od tri mjeseca.

S obzirom da Bordo tim i naredna dva domaća susreta (Posušje 6. august i Tuzla City 10. august) igra na popularnom Koševu vrlo je jasno da radovi neće početi prije sredine augusta.

Ukoliko radovi budu išli planiranim tokom to bi značilo da bi stadion na kojem su održane Olimpijske igre novi travnjak trebao dobiti sredinom novembra.

Oglasi

Prema trenutnom kalendaru upravo za sredinu novembra je planiran i drugi ovosezonski sarajevski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar.

U ranije određenom kalendaru, susreti 18. kola Premijer lige igrat će se 12. i 13. novembra što će biti pretposljednje kolo uoči zimske pauze.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da novi moderni travnjak na Koševu ''debituje'' najvećim susretom kojeg bh. fudbal može ponuditi.

U suprotnom, ukoliko radovi budu kasnili i ne budu završeni u predviđenom roku sarajevski derbi bi se igrao na Bilinom polju.

Kao što je poznato Bordo klub je izabrao zenički hram fudbala kao mjesto gdje će igrati domaće utakmice dok traju radovi na Koševu.

Oglasi

Kako sada stoje stvari Sarajevo će prvi domaći meč u Zenici igrati 20. augusta kada je na programu 6. kolo, a bit će domaćini tuzlanskoj Slobodi.

Osim protiv Slobode Bordo tim bi na Bilinom polju trebao još igrati mečeve protiv Leotara, Širokog Brijega, Borca i Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, prvi sarajevski derbi ove sezone igrat se krajem augusta kada će u 7. kolu na Grbavici Željezničar dočekati svog najvećeg rivala.

Treba napomenuti da ukoliko se sarajevski derbi bude igrao na Bilinom polju spektakl neće biti potpun pošto je ranijom odlukom Takmičarske komisije na ''neutralnim'' stadionima zabranjen dolazak navijača gostujućih timova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Bilo bi odlicno da se zavrsi trava i da bude na Kosevu jer kako sada stvari stoje zabranjen je dolazak gostujucim navijacima na neutralne terene…s r a n j e da ne dodju manijaci na derbi :-(
7 1
Handofsibir
Najednostavnije rjesenje, zamijeniti domacinstvo, igra se na Grbavici, i navijaci mogu doci, jednim potezom oboje rijesis
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti