Mujakić kreativnim videom predstavljen u novom klubu: "Merhaba"

Velika su očekivanja turskog kluba od bh. defanzivca

Mujakić kreativnim videom predstavljen u novom klubu: "Merhaba"

Samir Mlaćo
Sportski klubovi širom svijeta na inovativniji način predstavljaju nove članove.

Takav je slučaj i sa Nihadom Mujakićem sada već bivšim članom FK Sarajevo koji je od jučer novi član turskog Ankaragučua.

Mujakić je potpisao četverogodišnji ugovor, a bordo klub će dobiti milionsko obeštećenje.

Predstavljen je videom u kojem se vidi da ga je taxi odvukao na stadion...

Turski klub je bio veoma kreativan, a očekivanja od Mujakića su velika.

Iz FK Sarajevo su poželjeli sreću svom sada već bivšem članu.

“U ime cijelog kluba želio bih se zahvaliti Nihadu na doprinosu i u ovom njegovom drugom mandatu u FK Sarajevo. Ovo je ujedno i drugi put da Nihad svojim transferom donosi lijepu svotu novca našem klubu. Na ime obeštećenja dobićemo milion konvertibilnih maraka s obzirom na to da je imao važeći ugovor do 30. juna 2024. godine. Još jednom smo pokazali da je Sarajevo u stanju ostvariti izlazne transfere u respektabilne evropske lige i siguran sam da će se to dešavati i u budućnosti s obzirom na to da imamo mnogo upita, pogotovo za naše mlade igrače“, kazao je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nije ovo prvi put da Mujakić svojim transferom donese lijep iznos za FK Sarajavo. Podsjetimo, 2019. godine s Koševa je otišao u Kortrijk za nešto više od milion eura, što znači da je do sada ovaj defanzivac Sarajevu donio oko tri miliona maraka.

Mujakića što se tiče, sezona u Turskoj starta osmog augusta, a u prvom kolu Ankaragucu dočekuje Konyaspor koji je inače "bh. tim", s obzirom na to da tamo igraju Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i još jedan bivši član Sarajeva, Amar Rahmanović, pa bi Nihad mogao da debituje protiv svojih sunarodnjaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
King
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi