Simon Rožman ima ozbiljan problem pred derbi na Grbavici

Nakon trijumfa nad Igmanom

Simon Rožman ima ozbiljan problem pred derbi na Grbavici

Admin Čaušević

Simon Rožman će na raspolaganju imati cijelu sedmicu da otkloni jednu veliku dilemu pred okršaj sa Željezničarom. Prava mala glavobolja se stvorila nakon utakmice i trijumfa protiv Igmana sa 3:2.

Na posljednjih nekoliko mečeva Sarajevo je vidno podiglo formu i to na krilima sjajnog Hamze Ćatakovića koji zabija kao na traci.

Na posljednja četiri ligaška susreta zabio je čak sedam golova, a pet ih je stiglo u pobjedama nad Tuzla Cityjem (5:1) i Igmanom (3:2)

I dok Rožmana može radovati fantastičan niz Čatakovića, razlog za brigu mu je zadao Miomir Đuričković koji u posljednje vrijeme nosi kapitensku traku.

Naime, crnogorski štoper je u duelu sa gostima iz Konjica dobio treći žuti karton u sezoni zbog će morati odraditi jedan meč suspenzija.

Suspenzija za Đuričkovića dolazi u nezgodnom trenutku pošto će Bordo tim u narednom kolu gostovati Željezničaru, a istovremeno su neki defanzivci povrijeđeni.

Oglasi

Rožman je bio primoran dati priliku golobradom Nidalu Čeliku protiv Tuzla Cityja i Igmana, pa neće biti iznenađenje ukoliko mladi defanzivac bude starter i na Grbavici.

Miomir Đuričković
Miomir Đuričković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

23 nastupa
23 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Problem predstavlja ko će igrati drugog štopera. Marin Ančić ima problema s povredom, protiv Igmana je bio na klupi, ali pitanje koliko bi bio spreman da odoli izazovima gradskog derbija.

Pod vodstvom Brune Akrapovića Željezničar igra izuzetno agresivan fudbal, posebno na svojoj Grbavici te će iz tog razloga Rožmanu biti potrebni maksimalno spremni igrači.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, po drugi put ove sezone Sarajevo je vezalo tri uzastopna trijumfa i ostalo u trci za Evropu. Naredni izazov će svakako biti jako težak jer Plavim gori pod nogama u borbi za opstanak.

Podsjećanja radi, treći ovosezonski derbi igra se na stadionu Grbavica. Prema trenutnom planu termin je 20. april s početkom u 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

alo888
14 og vam je derbi rodjaci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi