Najveći bh. derbi pred praznim tribinama: Sarajevo na Koševu dočekuje Željezničar

Zaostali meč 9. kola Premijer lige

Najveći bh. derbi pred praznim tribinama: Sarajevo na Koševu dočekuje Željezničar

Endin Čaušević

Sarajevo i Željezničar večeras igraju na Koševu veliki gradski derbi u okviru zaostalog meča devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najveći derbi bh. fudbala igra se od 18:30 sati i sigurno je da se očekuje s velikim nestrpljenjem kod pristalica oba kluba. Ovo će biti 141. sarajevski derbi i borba ekipa koje se trenutno nalaze na vrhu tabele Premijer lige BiH.

Poznato je da se ova utakmica trebala igrati krajem septembra, ali je odgođena zbog nastupa bordo kluba u Evropi. No, danas će Sarajevo i Željezničar konačno odmjeriti snage i jasno je da je ovo utakmica koja jednostavno nosi mnogo više od tri boda.

Sarajevo je trenutno prvoplasirano i ima četiri boda više od Željezničara koji je na drugoj poziciji. Bordo klub iga u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, ali u derbi utakmicama to apsolutno ne mora ništa da znači.

Ovo će biti i okršaj Vinka Marinovića protiv Amara Osima i sigurno je i da nas u taktičkom pogledu očekuje velika borba. Oba trenera svjesna su težine ove utakmice, ali su poručili da je derbi zaista specifičan meč u kojem razni faktori mogu da odluče utakmicu.

"Sigurno da će biti specifičan derbi jer neće biti publike. Sigurno je i to da će igrači biti maksimalno motivisani, zna se šta znači ova utakmica. Nalazimo se u dobroj formi, igrači imaju samopouzdanja i nama je da uradimo tih 90 minuta na najbolji mogući način. Te utakmice su takve da morate davati maksimum i biti pravi", kazao je Marinović pred današnji derbi.

S druge strane Osim je poručio da će ovo biti pravi test za njegovu ekipu da se pokaže gdje su oni u odnosu na ostale ekipe, a prvenstveno na aktuelnog prvaka ekipu Sarajeva.

""Utakmica koja puno toga može nama pokazati i u ovom trenutku ja to tako gledam u odnosu na to kakvi smo mi stvarno jer igramo protiv ekipe koja najbolju formu pokazala i koja je najbolja vjerovatno u ovom trenutku kada se svi faktori uzmu u obzir u BiH".

"Ne treba biti puno pametan da vidiš da je lakše utakmice odigrati kada imaš pet dana odmora, a mi imamo četiri, a prije toga ima imaš još pet, a mi imamo minus tri, minus četiri. Znači, tehnički je lakše igrati dvije utakmice u deset dana nego tri kao što mi igramo, logično. S druge strane mi smo imali nekakve utakmice koje su bile napete i nezgodnih protivnika i to vidim kako nekakvu sreću za nas bez obzira što smo se fizički istrošili i što će nam faliti snage. Ali, ovo je specifična utakmica u kojoj će svako ko imalo ima išta u sebi naći to nešto u sebi i izvući i dati sve što može. Ali, da je idealna priprema nama igrati šestu utakmicu u 17 dana nije pogotovo za naše klubove koji nemaju takve rostere i igrače koji su navikli da igraju tako često. U prilično dobrom raspoloženju dočekujemo derbi", rekao je Osim pred derbi na stadionu Asim Ferhatović-Hase.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmicu na Koševu večeras će suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto s pomoćnicima Davorom Beljom i Amerom Macićem, a četvrti sudija će biti Admir Šehović. Kao što smo već napisali utakmica Sarajeva i Željezničara igra se od 18:30 sati na Koševu uz direktan prenos na Areni Sport.

Također, već su poznate i kvote za okršaj gradskih rivala u bogatoj ponudi kladionice MOZZART koje možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Danas cemo da dobijemo pitare a zasto i ne bi....Željo ce da dobije jos jedan lokalni derbiiii...:D
16 22
Haroni
Sretno Sarajevu, Rodjeni su uz vas! #M.U.S.V.D.G
21 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti