SFK 2000 Sarajevo okuplja najbolje timove regije na kvalitetnom turniru

SFK 2000 Sarajevo okuplja najbolje timove regije na kvalitetnom turniru

A. Beganović

SFK 2000 Sarajevo i ove godine domaćin je regionalnog turnira u fudbalu.

U periodu od 4. do 6. Augusta 2022. godine, na terenima u Trening centru FK Sarajevo – Butmir, međusobne utakmice igrat će timovi ŽNK Osijek (Hrvatska), ŽNK Dinamo Zagreb (Hrvatska), ŽFK Breznica (Crna Gora), te domaćin SFK 2000 Sarajevo.

“Prošlogodišnje, prvo izdanje ovog turnira pokazalo se kao pun pogodak. Koristimo vrijeme do UEFA Lige prvaka kako bi odigrali kvalitetne utakmice protiv najboljih regionalnih timova, koje su se i ovog puta rado odazvale našem pozivu. Želje nam je gradu Sarajevo omogućiti vrhunski fudbal u ljetnom periodu, a gostima ugodan boravak, sportsko nadmetanje i druženje, kakvo je samo u našoj državi prepoznatljivo”, poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Iz SFK pozivaju gledaoce na utakmice, s obzirom na to da će ulaz biti slobodan.

“Svi su dobrodošli na utakmice, koje su otvorene za navijače. Rijetko u kojem sportu možete imati najbolje timove regiona na jednom mjestu, a nama to uspijeva drugu godinu za redom”, zaključuju iz redova bh. šampionki.

Raspored utakmica:

SFK 2000 Sarajevo - ŽNK Osijek, 4.8. u 18.00h

Dinamo Zagreb - ŽFK Breznica, 5.8. u 10.00h

SFK 2000 Sarajevo - Dinamo Zagreb, 6.8. u 10.00h

ŽNK Osijek - ŽFK Breznica, 6.8. u 10.00h

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi