Rano je za tugu, ali na Koševu stvari ne idu po planu: Zrinjski nadigrao Sarajevo!

Mostarci kući pjevajući

Rano je za tugu, ali na Koševu stvari ne idu po planu: Zrinjski nadigrao Sarajevo!

E. Škorić, foto: T. Hebib

Na Koševu je večeras odigran derbi trećeg kola Premijer lige BiH, a sastali su se stari rivali Sarajevo i Zrinjski. Nakon 90 minuta borbe, gosti u Mostar nose sva tri boda jer su zasluženo pobijedili rezultatom 2:0.

Sarajevo od početka godine nikako da proigra. Izgubili su bordo momci najprije veliku prednost u prvenstvu, pa su ostali bez titule, a ni nova sezona nije počela baš nabolje. Eliminacija od Milsamija, poraz od Tuzle City na Koševu, tek je nešto dobro viđeno u Posušju.

Međutim, večeras novi poraz Sarajeva koje je izgledalo bezvoljno, tromo, bezidejno, što se nikako ne može reći za igrače Zrinjskog, koji su mogli da slave i uvjerljiviju pobjedu.

Doduše, Sarajevo je rano i prvo zaprijetilo, ali Fanimo je pucao pored gola Plemića. U petoj minuti Juranović uzvraća, ali puca direktno u Dizdarevića. Nedugo potom Tičinović je ubacio, a Bašić iz teške pozicije traljavo šutirao, samo do Dizdarevića.

U 13. minuti je dosuđen penal za Plemiće. Bilbija je šutirao, lopta pogodila Kurdića u ruku, ali je isti igrač očajno izveo penal, pokušao popularnom panenkom zabiti, ali ga je Dizdarević pročitao i uhvatio loptu.

Oglasi

Ćorluka u 21. minuti ubacuje, Bilbija šutira malo pored gola Sarajeva, a u 24. minuti Zrinjski ipak stiže do gola. Bašić je ubacio, Tičinović iz teške pozicije matirao Dizdarevića. Fanimo je imao priliku za Sarajevo u 27. minuti, no opet je neprecizan, a minutu kasnije Cmiljanić pogađa vanjski dio mreže.

Zrinjski stiže do 2:0 u 34. minuti. Dobra akcija Mostaraca, Bilbija petom ostavlja za Bašića, koji je savladao Dizdarevića. Do kraja prvog dijela domaćin je pokušao da se vrati, a Bagarić glavom na ubačaj Bodula loptu šalje preko gola.

Bilbija je na početku drugog dijela mogao do gola poslije dvije asistencije, ali puca preko gola. U 55. minuti velika šansa za goste, Tičinović je nakon ubačaja Bekića izbjegao ofsajd poziciju, ali je Dizdarević ponovo odbranio.

Kako je vrijeme prolazilo, nervoza u redovima domaćih sve veća, pokušavali su nekako da se iščupaju iz nemoguće situacije, ali nisu uspjeli, pa su doživjeli drugi poraz u trećem kolu. Zrinjski je na omjeru 1-1-0. 

Oglasi

Lošu noć dodatno je zagorčao Dupovac koji je zbog jednog oštrog starta u 80. minuti dobio direktan crveni karton i vjerovatno ga čeka nekoliko mečeva suspenzije. Moglo je biti i gore da je Ćorluka umjesto stative pogodio okvir gola u završnici, no i ovako poraz kojem se u Sarajevu niko nije nadao i koji bi mogao ostaviti posljedice.

U narednom kolu će ekipa Sarajeva gostovati u Prijedoru ekipi Rudara, dok će Zrinjski, koji ima i utakmicu manje (protiv Veleža) ugostiti Željezničar.

Sarajevo - Zrinjski 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Đokanović, Bodul, Cmiljanić, Bagarić, Palić, Kurdić, Dupovac, Fanimo.

Zrinjski: Kukić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Bekić, Savić, Jakovljević, Juranović, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Ocajno , nista s nicim - dobro smo i prosli sto smo izgubili samo 2:0 / svaki komentar suvisan
22 3
BordoBijeli
@plemic Cestitam na zasluzenoj pobjedi,kao sto sam obecao,cestitat cu.Sudjenje na vrhunskom nivou bez gresk,nemam nikakave zamjerke
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije