Debakl Sarajeva u Mostaru za samo 20 minuta

Derbi Wwin lige

Debakl Sarajeva u Mostaru za samo 20 minuta

Edmir Škorić

U toku je derbi 28. kola Wwin lige BiH, a trenutno u Mostaru Zrinjski uvjerljivo vodi protiv ekipe Sarajeva.

Zrinjski mora da pobijedi kako bi ostao u igri za titulu i čini se da su Mostarci na dobrom putu, pošto imaju velikih 3:0 protiv nemoćnih Sarajlija.

U slučaju pobjede, koja je sada izvjesna, Plemići će se vratiti na pet bodova zaostatka, dok Sarajevo ostaje na velikih -7 u odnosu na trećeplasirani Velež.

Zrinjski je poveo u 11. minuti. Nakon kornera, prvo Aničić pa onda Soldo, ne intervenišu najbolje i lopta dolazi do Ilinkovića koji sa 18 metara pogađa za 1:0.

Ubrzo je Sarajevo moglo da uzvrati, ali je Čatakovićev udarac izblokirao Memija, a potom je Buljubašić iako sam izblokiran na 16 metara.

U 14. minuti već je 2:0. Kontra domaćih, Ćuže je dobio odličnu loptu od Bilbije i sjajno pogodio. I onda u 21. minuti Ilinković sa nekih 20 metara zabija za 3:0 i čini se rješava pitanje pobjednika.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Ilinković, Šunjić, Memija, Corda, Bilbija.

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salkan
Plan B je da do kraja prime što više golova i zbune protivnika
6 0
Terowenth
Kome smeta jako sarajevo??? Hahah
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi