Sarajevu smo pružili jak otpor, želimo povratak u Premijer ligu

Sabit Alispahić, član NK Travnik za SportSport.ba

Sarajevu smo pružili jak otpor, želimo povratak u Premijer ligu

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika u sklopu priprema za novu sezonu Prve lige Federacije jučer su na svojoj Piroti remizirali protiv Sarajeva (2:2), u susretu koji je odigran u čast bivšeg kapitena Vezira Elvedina Varupe koji je preminuo prije nešto manje od godinu dana.

Iako Almir Hurtić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, nije poveo svoje najbolje igrače, Veziri su ipak pokazali veoma kvalitetnu i borbenu partiju te na kraju je neriješen rezultat i bio najrealniji ishod susreta. U timu Travnika od prve minute zaigrao je i novo pojačanje Sabit Alispahić koji je zauzeo lijevu stranu i pokazao se u veoma dobrom svjetlu. Sabit je mlađi brat bivšeg člana Sarajeva Mehmeda Alispahića, a na Pirotu je stigao iz bugojanske Iskre.

"Što se tiče utakmice protiv Sarajeva ja sam zadovoljan.  Najbitnije je da sam se uklopio u ekipu i momci su me prihvatili na najbolji mogući način i ja im se zahvaljujem. Pružili smo jak otpor Sarajevu, išli smo da pobijedimo,  ali ipak i neriješenim protiv takve ekipe mi smo zadovoljni, jer ipak zna se ko je Sarajevo", ističe Alispahić svoje utiske za SportSport.ba.

Prema svim prognozama Veziri će novoj sezoni pokušati izboriti ekspresan povratak u premijerligaško društvo, a u korist im ide i veoma dobar raspored.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U ligi očekujem prvo mjesto i da se vratimo u Premijer ligu, gdje Travnik i pripada. To su očekivanja kluba,  a i nas igrača, te ćemo uraditi sve da to postignemo", dodao je Sabit Alispahić, član NK Travnik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi