Sarajlija dobija sjajan ugovor: Imat će više i od Hitzfelda
EPA

Švicarci ga žele zadržati

Sarajlija dobija sjajan ugovor: Imat će više i od Hitzfelda

Sarajlija Vladimir Petković i u budućnosti će voditi fudbalsku reprezentaciju Švicarske.

Bh. stručnjak je na klupu Švicarske stigao još 2014. godine, a njegovim radom u savezu ove zemlje su više nego zadovoljni i stoga mu planiraju ponuditi produženje saradnje.

Informacija je to koju je objavio i tamošnji list Blick, prema čijim navodima će Petković dobiti značajnu povišicu i samim tim postati najplaćeniji trener u historiji reprezentacije. Na taj način će nadmašiti i legendarnog Ottmara Hitzfelda.

Petković trenutno na klupi Švicarske zarađuje milion franaka godišnje, s tim da pored toga ima i dodatne bonuse u zavisnosti od rezultata koje ostvari sa reprezentacijom.

Švicarci također navode kako Petković, za razliku od svog prethodnika Hitzfelda, nije toliko zanimljiv na marketinškom tržištu. Nijemac je samo od kompanija koje se bave marketingom na godišnjem nivou zarađivao oko 1.2 miliona franaka.

Top Komentari

Beglerbeg
Ovo je pravi potez i pokazatelj kako se treba raditi, a to rade samo dobri savezi. Za one koji to ne znaju, Njemačka je od 1923 do danas promjenila samo 10 selektora. Teško je raditi u onim savezima gdje čelni ljudi saveza ne znaju šta je to sistem i uspjeh.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije