Iranac od dragosti počeo da "davi" selektora Queiroza, a sve to snimile su kamere

Azmoun i Queiroz u centru pažnje

Iranac od dragosti počeo da "davi" selektora Queiroza, a sve to snimile su kamere

Endin Čaušević

Reprezentacija Irana danas je iznenadila fudbalski svijet i uspjela je da pobijedi Vels sa 2:0 u meču drugog kola Svjetskog prvenstva, a u centru pažnje pojavila se reakcija napadača Sardara Azmouna koji je slavio gol sa selektorom Carlosom Queirozom.

Iran je u prvom kolu razočarao sve svojom igrom jer ih je Engleska pobijedila sa 6:2, te su se mnogi zapitali da li su Iranci uopšte dovoljno dobar kalibar da igraju na tako velikom takičenju.

Međutim, u današnjoj utakmici protiv Velsa na terenu kao da smo gledali potpuno drugačiju reprezentaciju.

Iranci su u potpunosti dominirali na terenu protiv danas očajnih Velšana koji su totalno podbacili i mora se priznati da je Iran na kraju zasluženo uspio da pobijedi rezultatom 2:0.

Nakon nekoliko velikih prilika Irana u drugom poluvremenu oni su otpor Velsa uspjeli da slome u posljednjim minutama sudijske nadoknade.

Iranu je posao olakšala i činjenica da su od 86. minuti igrali s igračem više kada je golman Hennessey zbog žestokog prekršaja dobio direktan crveni karton.

Oglasi

Na kraju je Iran u osmoj minuti sudijske nadoknade uspio da povede sa 1:0 kada je Cheshmi zabio pogodak, a konačnih 2:0 postavio je tri minute kasnije Rezaeian za veliko slavlje navijača Irana.

U centru pažnje nakon meča našao se napadač ove selekkcije Sardar Azmoun koji je iz igre izašao zbog povrede u 68. minuti. On je bio pored klupe za rezervne igrače i nervozno je pratio meč, a potom je oduševljeno slavio golove svoje ekipe.

Azmoun je u jednom trenutku bio i pored svog selektora Queiroza kojeg je od silne sreće počeo da "davi", a taj video postao je hit na društvenim mrežama.

[twitter]https://twitter.com/FCB_OneTouch/status/1596115412965785601[/twitter]

Sve to dešavalo se u 102. minuti današnje utakmice kada je Iran poveo sa 2:0, a to pokazuje dovoljno koliko je ova pobjeda značila igračima, ali i stručnom štabu ove reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon utakmice igrači Irana su proslavili ovu pobjedu, a u centru pažnje bio je upravo iskusni stručnjak koji se u jednom trenutku našao u rukama svojih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi