Iran sa dva gola u sudijskoj nadoknadi slomio Wales

Prvi meč današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu

Iran sa dva gola u sudijskoj nadoknadi slomio Wales

Samir Mlaćo

Prvi meč današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu odigrali su Wales i Iran.

Nije to bio meč za pamćenje, a na kraju je završilo 2:0 za Iran, koji je pokazao mnogo više, ali slavio tek u sudijskoj nadoknadi.

Prvih desetak minuta nismo vidjeli pravu šansu, a onda prijeti Wales preko Moora, no njegov udarac je zaustavio golman Irana.  Iran je poslije toga zatresao mrežu rivala, no VAR je nakon provjerio signalizirao da je Gholizadeh bio u nedozvoljenoj poziciji.

Do kraja prvog dijela bez puno uzbuđenja, iako je Iran imao jednu priliku, no nije bilo pogotka i ostalo je 0:0.

Početkom drugog dijela Iran je bio opasniji, Azmoun je pogodio stativu, a par sekundi kasnije ponovo stativa, ovaj put sreće nije imao Golizadeg.

Iranci su diktirali tempo, Wales je bio bezidejan, a vrijedi istaći i šansu Ezatolahijeva, ali golman Walesa Hennesy je krajnjim naporom odbranio.

Oglasi

U 86. minuti velika šansa za Wels, tačnije Daviesa, no samo korner.  Poslije kornera kontra Iranaca, zaustavio je golman Hennesy grubim faulom izvan svog šesnaesterca i nakon asistencije VAR-a dobio je crveni karton.

Do kraja je ipak dva pogotka Iranaca u ludoj završnici i zaslužena pobjeda. Cheshmi je pogodio u sedmoj minuti sudijske nadoknade za veliko slavlje svojih navijača, a posao je završen par minuta kasnije za veliki trijumf Iranaca koji je ovjerio Rezaian.

U ovoj grupi Engleska je prva sa tri boda, koliko ima i Iran, dok su SAD i Wales na jednom bodu.

Danas od 14 sati igraju Katar i Senegal, dok Nizozemska i Ekvador igraju od 17 sati. Od 20 sati na programu je duel Engleske i SAD-a.

Svjetsko prvenstvo, Katar:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iran - Wales 2:0

 

Top Komentari

E.Car
Bravo Iran neka se ove dupegusce poderali. Neka se sada slikaju sa šarenim trakama!!!!
5 0
Starigrad01
Bravo Iranci.Više nego zasluženo. Drugi krug garant.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti