Sarić: Nismo zaslužili da izgubimo od Želje, ali idemo dalje

Fudbaler Slobode za SportSport.ba

Sarić: Nismo zaslužili da izgubimo od Želje, ali idemo dalje

J. Duvnjaković

Prethodnog vikenda odigrane su utakmice 22. kola Premijer lige BiH, a Sloboda je na svom terenu poražena od Željezničara rezultatom 0:1. 

Šef struke Husref Musemić nije mogao računati na nekoliko igrača, među kojima je bio i Elvis Sarić, veznjak koji je Slobodi donio nekoliko bitnih bodova u borbi za sami vrh tabele. Sarić nije imao priliku pomoći svojim saigračima u borbi za novu pobjedu, ali je svoje kolege pratio i bodrio sa tribina. 

"Pratio sam svoje saigrače sa tribina. Nažalost, takve utakmice se događaju, nismo zaslužili poraz. Po mom mišljenju bili smo bolji protivnik, ali nogomet je takva igra. Negdje će se to i nama vratiti sigurno, tako da idemo dalje", rekao je Sarić.

"Iskreno, nisam razmišljao da li mi odmor odgovara ili ne. Istina je da smo imali dosta teških utakmica, ali kada izađem na teren više ne razmišljam o umoru. Žao mi je što nisam mogao pomoći saigračima, ali šta je tu je.“ 

Stručni štab je već upoznao igrače sa planom priprems u Stanišićima. 

"Upoznati smo sa planom priprema, biti će malo osvježenja, malo rada i to je to. Bitno je da ćemo imati dobre uvjete za rad kako bi se što bolje pripremili za utakmice koje nam slijede.“ 

Nada se kako neće potcijeniti ekipu Veleža. 

"Velež nećemo ni potcijeniti ni precijeniti, kao i svaku ekipu do sada, ali vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje ako budemo pravi kao i do sada", kaže veznjak Slobode.

Zahvalan je navijačima na podršci i nada se da slična podrška neće izostati u ostalim utakmicama. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Hvala navijačima što nas prate i što su prepoznali sve što radimo. Uz njih će nam biti lakše ostvariti naše ciljeve", zaljučio je ovaj sjajni fudbaler.


Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi