Sarić: Šta god neko mislio, Italija je Italija

Potpuno spreman dočekuje utakmice

Sarić: Šta god neko mislio, Italija je Italija

Nakon Gorana Zakarića, medijima se pred kvalifikacijske utakmice sa Finskom i Italijom obratio se i vezista Elvis Sarić.

Fudbaler južnokorejskog Suwon Samsunga zbog povrede nije bio na raspolaganju selektoru Prosinečkom na startu kvalifikacija, no sada je spreman i maksimalno motivisano dočekuje utakmice.

"Od povrede su prošla tri mjeseca, sada stvarno nemam nikakvih problema i potpuno sam spreman za ove dvije utakmice koje slijede", kazao je Sarić na početku, pa se potom osvrnuo na Finsku i Italiju.

"Maksimalno smo fokusirani na Finsku. Sa eventualna tri boda bismo imali velike šanse, ali svjesni smo da neće niti lako i da moraju svi dati posljednji atom snage. Što se tiče Italije, o njima ne treba trošiti riječi. Neko će reći da nisu kao nekada i slično, međutim pogledajte u kakvim timovima im igraju igrači... Protiv njih ćemo imati veliki motiv, no najprije idemo da pobijedimo Finsku."

Na kraju je dodao Sarić kako su svi igrači dobro upoznati sa kvalitetama Finske i apostrofirao da se radi o čvrstoj i organizovanoj selekciji. 

Zmajevi će, podsjetimo, s Finskom odmjeriti snage 8. juna, dok se duel s Italijom igra tri dana kasnije.

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Narwvno da nismo kao nekad sad smo najjaci od 2006te i titule, ima da vas batrpano zestoko u Torinu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi