Sarić strijelac u uvjerljivom trijumfu Suwona

Igra odlično u Južnoj Koreji

Sarić strijelac u uvjerljivom trijumfu Suwona

Fudbalski reprezentativac BiH Elvis Sarić nastavlja sa dobrim igrama u Južnoj Koreji.

U sklopu 14. kola tamošnjeg šampionata Suwon je kao domaćin savladao Pohang s uvjerljivih 3:0, a jedan od strijelaca u ovom trijumfu bio je upravo Sarić, kojem je to ujedno i prvi gol u sezoni.

Do prednosti Sarićev tim je došao nakon 15 minuta igre golom koji je postigao Han Eui-Gwon, a prednost od 1:0 bila je na snazi do 53. minute. Tada je Sarić na asistenciju Damjanovića udvostručio prednost, da bi devet minuta prije kraja konačnih 3:0 postavio Choi Sung-Kuen.

Sarić je još jednom pokazao da povreda s kojom se mučio na startu sezone nije ostavila traga na njega, a uz današnji gol, na svom kontu od ranije ima i četiri asistencije.

Forma u kojoj se nalazi svakako može da raduje i selektora Roberta Prosinečkog pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacija Finske i Italije.

Prvenstvo Južne Koreje, 14. kolo:

Suwon - Pohang 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi