Sarićev Suwon ispao u polufinalu azijske Lige prvaka
Bosanskohercegovački reprezentativac je u remiju sa Kashimom igrao do 78. minute kada ga je zamijenio Lee (Foto: Suwon Samsung)

Kashima ide dalje

Sarićev Suwon ispao u polufinalu azijske Lige prvaka

Bh. reprezentativac Elvis Sarić sa svojim Suwonom ostao je bez plasmana u finale Azijske lige prvaka remiziravši sa Kashimom 3:3.

Suwon je u prvoj utakmici poražen od japanske Kashime rezultatom 3:2, a u revanšu Sarić i društvo nisu uspjeli da naprave iznenađenje, iako su u jednom momentu imali rezultat koji ih je vodio u finale.

U revanšu Kashima je povela u 25. minuti, a vodstvo od 1:0 je bilo na snazi sve do početka drugog poluvremena, kada su domaći izjednačili preko Lim Sang-Hyuba. U narednom napadu Sung-Jin postiže gol za preokret Suwona, da bi u 60. minuti na 3:1 povisio Damjanović.

Djelovajo je da je Kashima u nokdaunu, ali onda je u 64. minuti gol za japanski tim postigao Nishi i potpuno izjednačio rezultat. Igralo se u nastavku dosta otvoreno, a sve dileme oko prolaska u finale razriješio je Serginho golom Kashime za 3:3.

Sarić je za svoj tim igrao do 78. minute kada ga je zamijenio Lee.

S druge strane, Kashima će u finalu ovog takmičenja igrati protiv iranskog Persepolisa. Prva utakmica se igra 3. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi