AFC Liga prvaka: Sarićev Suwon nakon preokreta poražen

Bh. nogometaš odigrao cijeli susret

AFC Liga prvaka: Sarićev Suwon nakon preokreta poražen

Suwon Samsung čiji dres nosi bh. reprezentativac Elvis Sarić poražen je u prvom meču polufinala AFC Lige prvaka.

Iako je Sarićev tim većim dijelom susreta imao vodstvo, na kraju je poražen od domaće Kashime rezultatom 3:2, a među strijelcima našlo se i ime Crnogorca rođenog u Mostaru Dejana Damjanovića.

Suwon je odlično krenuo u meč i već na startu je imao prednost od 2:0. Prvo je u drugoj minuti sopstvenu mrežu nespretno zatresao Uchida, da bi potom Damjanović samo četiri minute kasnije duplirao prednost. Domaći su se u 21. minuti uspjeli da vrate u meč, a novi autogol, ovoga puta na drugoj strani, postigao je Jang Ho-Ik.

Pri vodstvu Suwona od 2:1 se ujedno i otišlo na odmor, da bi domaći u nastavku zaigrali mnogo bolje. Vršili su ozbiljan pritisak, stvarali šanse, što im se isplatilo u samom finišu kada Serginho i Uchida postižu dva pogotka za preokret i pobjedu.

Bh. reprezentativac Elvis Sarić je odigrao cijeli susret za Suwon i pritom je u 45. minuti zaradio javnu opomenu.

Promo

Top Komentari

Saad
Jebo vam taj saric mater vise
3 7
struja
za ovg dzukca-Saad-:Miran,knozi
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi