Sarr očarao nogometnu Evropu, Arsenal trenutno najbliži njegovom dovođenju

Senegalac na radaru velikana

Sarr očarao nogometnu Evropu, Arsenal trenutno najbliži njegovom dovođenju

Edmir Škorić
Teme:

Senegalska mlada zvijezda mogla bi doći u Arsenal, ali londonski klub imat će žestoku konkurenciju u borbi za potpis 20-godišnjaka.

Rennesov Ismaila Sarr je na meti brojnih velikana, a osim Arsenala prate ga Manchester City, United, Chelsea, Barcelona, Juventus i Inter.

Međutim, odavno je francuska Liga 1 izvor Arsenalovih pojačanja, pa će Topnici pokušati da za 50 miliona eura otkupe ugovor Sarra, kojeg porede s Ousmaneom Dembeleom, a prošle sedmice postigao je onaj spektakularni gol protiv Jabloneca u Europa ligi.

Krilni nogometaš je igrao u Metzu do 2017., kada je potpisao za Rennes i smatra se jednim od najtalentovanijih mladih igrača na svijetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Brz je i ima odličnu tehniku, kvalitetama je negdje u rangu Ousmanea Dembelaea iz Barcelone. Slični su igrači. Dobio sam dosad dosta poziva iz Engleske i Njemačke, neki i iz Italije. Mada, najbliži je Premier ligi", rekao je njegov agent Theirno Seydi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi