Arsenal vezao četvrti uzastopni trijumf

Everton pao na Emiratesu

Arsenal vezao četvrti uzastopni trijumf

U posljednjoj utakmici 6. kola Premier lige, Arsenal je na svom Emiratesu savladao Everton sa 2:0 i tako došao do svoje četvrte uzastopne pobjede.

Everton je bio nešto opasniji tim u prvom poluvremenu a prilike su propuštali Richarlison, Walcott i Digne, dok je najbolju priliku za domaće propustio Monreal.

Golova nije bilo sve do 56. minute kada je Lacazette zabio za 1:0, a samo tri minute kasnije Aubameyang je duplirao vodstvo domaćeg tima ali je pogodio iz očigledne ofsajd pozicije.

Do kraja utakmice je bilo još prilika sa obje strane, ali se rezultat nije mijenjao pa je Arsenal proslavio pobjedu kojom je stigao do šeste pozicije na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal će i u narednom kolu biti domaćin i to Watfordu, dok će Everton također na svom terenu ugostiti Fulham.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti