Sarri dao sam sebi dobru ocjenu za rad, pa krenuo o Pjaniću: S tim se mora pomiriti!
Foto - EPA

Sarri dao sam sebi dobru ocjenu za rad, pa krenuo o Pjaniću: S tim se mora pomiriti!

M. Šljivak

Maurizio Sarri ponovo je na press konferenciji govorio o bh. veznjaku Miralemu Pjaniću.

Italijanski mediji se čude zašto Pjanić ne igra u posljednje vrijeme, a Sarri je ponovo imao spreman odgovor na sve.

"Odigrao je 46 utakmica, a u protekle dvije utakmice sam odabrao druge igrače jer klubovi protiv kojih smo igrali su fizički nadmoćni i to je njihovo glavno oružje. Pjanić je igrao dosta, trenutno ima i malu povredu, kao i svi ostali koji su odigrali preko 40 utakmica. Danas smo svi zajedno i vidjet ćemo hoće li sutra igrati ili ne", rekao je Sarri.

Novinare je zanimalo da li je Pjanić 'žrtva' kluba kao što je to Arthur Melo u Barceloni i da je donijeta odluka da on više ne igra nakon razmjene između dva tima.

"Ne znam šta se dešava sa Arthurom i ne zanima me. Mire je tu, ne sumnjam u njegovu profesionalizam i ako sam napravio drugačiji izbor za utakmice, s tim se mora pomiriti", istakao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sebi je dao dobru ocjenu za rad u Juventusu:

"Dao bih dobru ocjenu. Ovo je najteža sezona u historiji italijanskog fudbala, a biti šampion takve lige je jako dobra stvar. Momci su odradili dobar posao, ali uvijek ima prostora za napredak", rekao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Ti si los trener i brzo ces otici iz Juventusa
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi