Sarri: Između mene i Kepe je došlo do nesporazuma

Trener Chelseaja nakon meča

Sarri: Između mene i Kepe je došlo do nesporazuma

Trener Chelseaja Maurizio Sarri konačno je 'progovorio' nakon meča o detalju sa golmanom Kepom Arrizabalagom.

Iako smo svi očekivali mnogo 'sočniju' priču, Sarri je imao prilično čudno objašenjenje u jednoj rečenicu koju je rekao do sada za Sky Sport.

"Bio je to nesporazum", kaže Sarri....

Trener Chelseaja sada se pojavio i na press konferenciji:

"Mislio sam da je Kepa nespreman za penale. Htio sam da Caballero uđe na teren jer sam se bojao da će Kepa imati grčeve. Ali, doktor mi je objasnio da se ne radi o grčevima".

"Moram razgovarati s njim jer mora razumjeti da ćemo zbog ovakvih scena ući u probleme, naročito s medijima".

"Bio je to veliki nesporazum. Kepa je bio u pravu, ali je na pogrešan način to sproveo".

Osim Kepe, trener Chelseaja je govorio i o ostalim stvarima vezanim za utakmicu.

"Da, pripremali smo se za moguće penale. Ali, znate da je to beskorisno, potpuno je drugačije kada se to dešava na utakmici".

O taktici:

"Odlučili smo da ne radimo visoki presing. Tokom svakog gol auta odlučili smo da čekamo 20 metara niže. Mislim da nismo dopustili nikakvu šansu najboljem timu u Evropi".

Govorio je o tome zašto je odjurio u tunel.

"Morao sam da se vratim da bih bio tih. On (Kepa) je razumio to da sam ga htio izmijeniti zbog fizičkih razloga. Rekao je da nema fizičkih problema i bio je u pravu".

Također, dotakao se i svoje budućnosti.

"Ne znam stvarno. Trebat ćete uzeti telefon i nazvati ljude u klubu. Ja mogu reći samo svoje mišljenje. Danas sam vrlo sretan jer osjećam da napredujemo. Možemo postati vrlo solidan tim. Zadovoljan sam našom igrom", rekao je Sarri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi