Sarri je napravio veliku grešku kada je ostavio Pjanića na klupi, potvrđuje to i njegova izjava
Sarri je istakao da je vidljivo da se ovaj tim Juventusa gradi

Trener Juventusa nije bio zadovoljan sa igrom veznog reda

Sarri je napravio veliku grešku kada je ostavio Pjanića na klupi, potvrđuje to i njegova izjava

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je danas na svom terenu u 4. kolu Serije A teškom mukom savladao Veronu sa 2:1.

Gosti su fenomenalnim golom Velosa stigli do prednosti, ali su Ramsey i Ronaldo donijeli preokret i pobjedu ekipi iz Torina iako je Verona do kraja mogla stići do boda.

Trener Stare dame, Maurizio Sarri je napravio pet izmjena u odnosu na meč Lige prvaka protiv Atletico Madrida od prije nekoliko dana, a između ostalih su Paulo Dybala i Aaron Ramsey počeli od prve minute, a Miralem Pjanić je ostao na klupi.

Sarri je nakon meča komentarisao igru svog tima za koji kaže da se i dalje gradi, a dotakao se i Dybale i Ramseya.

"Možda je došlo do nekog mentalnog umora, jer morate odmah napuniti baterije nekoliko dana kasnije. S puno promjena izgubite malo ravnoteže, a to smo vidjeli i danas", rekao je trener Juventusa za Sky Sport Italia.

"Dybala je imao vrlo dobru utakmicu. Ramsey se i dalje treba prilagoditi, ali to je prilično prirodno u okolnostima. Naš srednji vezni igrač bio je markiran, ali mislim da bismo mogli napraviti više sa druga dva veznjaka. Promjena dva od tri u sredini značila je da smo mogli izgubiti ravnotežu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je tim koji se gradi i to se vidi. Previše lako zaboravimo branimo nakon što smo otišli u napad i skloni smo trčati unazad pod pritiskom, pa će trebati neko vrijeme da se to izvuče."

"Ovi igrači su navikli na Ligu prvaka i moraju se boriti sa rasporedom utakmica. Dobro smo odigrali nakon jedne utakmice koja je bila vrlo teška, ali moramo poboljšati svoj posjed i svoj početni pristup, jer smo ga ostavili otvorenim i rizikovali izjednačenje na kraju.", dodao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sajaga
Pa Pjanic je imao blazu povredu, protiv koga ce ga odmarati ako ne kuci protiv Verone.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi