Sarri je oduševljen Luizom: Bolji je nego što sam mislio

Hvali Brazilca

Sarri je oduševljen Luizom: Bolji je nego što sam mislio

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri hvalio je brazilskog stopera Davida Luiza.

Luiz se nije naigrao kod Antonija Contea, no kod Sarrija je redovan i italijanski stručnjak se pita kako je moguće da je neko sumnjao u Brazilčeve kvalitete.

"Prije dvije sezone je bio jedan od glavnih igrača, onda prije šest mjeseci uopšte nije igrao i bio je zbunjen. On je neko ko direktno kaže ono što ima. Ako ima nešto da mi kaže, samo neka dođe i to uradi. Ja to poštujem kod ljudi", rekao je Sarri, pa je dodao:

"Kada sam tek došao, imao sam osjećaj da je Luiz jako dobar igrač i da će odgovarati mom stilu. Tehnički je potkovan centralni bek. Kada sam ga upoznao, počeo sam cijeniti njegove ljudske kvalitete. Bolji je nego što sam zamišljao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije