Sarri: Možda me je ono što sam vidio na treningu jučer odvelo na krivi put i nije bilo istina
Sarri ističe da je jučer na treningu Juventusa sve izgledalo savršeno

Trener Juventusa govorio nakon poraza od Lazija u finalu Superkupa Italije

Sarri: Možda me je ono što sam vidio na treningu jučer odvelo na krivi put i nije bilo istina

S. Pašalić

Juventus je večeras poražen u finalu Superkupa Italije od Lazija sa 3:1.

Stara dama nije odigrala pretjerano dobar meč, dok je Lazio znao šta želi i na kraju je zasluženo slavio.

Maurizio Sarri je govorio nakon meča na press konferenciji i analizirao je igru svog tima.

"Bili smo u utakmici, moj osjećaj je da smo stigli s malim deficitom fizičke i mentalne energije. U 91. minuti smo još uvijek bili u igri kada smo imali slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je nakon toga uslijedio gol u 93. minuti za 3:1", rekao je Sarri.

Trener Juventus je zatim odgovorio i na pitanje da li ovaj rezultat može utjecati na njegov tim, ali i Lazio.

"Žao nam je što smo izgubili, ali imamo još pet mjeseci za igru, ne vidim kako to može utjecati. Lazio? Oni su u trenutku potpunog samopouzdanja, više im ne treba injekcija. Stanje je vrlo, vrlo visoko.", objasnio je Italijan.

"Jučerašnji trening odveo me na drugi put. Bio je to možda najbolji trening u sezoni. Dao mi je sjajan osjećaj koji možda nije istinit. To je bio moj i osjećaj štaba, okruženja."

"To nas je dovelo do promjene samo tri ili četvorica igrača, možda ono što sam vidio jučer nije bila istina. Dva dana manje odmora? Ovo je raspored u kalendaru, morali smo biti u mogućnosti ići dalje od ove poteškoće", dodao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Samo tri ili cetvorica igraca? Procitate li vi to sto vam Google translate prevede uopste ili samo putem copy paste ubacite ovdje?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije