Sarri nadomak rekorda u Chelseaju

Presudan meč protiv Uniteda

Sarri nadomak rekorda u Chelseaju

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri uspio je da preporodi ekipu Chelseaja.

Sarri je ljetos došao nakon što je Antonio Conte dobio otkaz poslije užasne sezone, a ekipa sada izgleda potpuno drugačije.

Nakon osam odigranih mečeva Chelsea je lider Premiershipa, doduše sa utakmicom više od Liverpoola i Manchester Cityja koji će u ovim trenucima započeti međusobni susret 8. kola.

Zanimljivo, Sarri je tek treći trener u historiji Chelseaja koji je uspio da ostane neporažen u prvih osam kola Premiershipa. Prije njega to su uspjeli da urade samo Jose Mourinho i Felipe Scolari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, ukoliko u narednom meču protiv Manchester Uniteda na domaćem terenu Chelsea ostane neporažen, Maurizio Sarri će postati prvi trener u historiji kluba koji će na svojih prvih devet mečeva Premiershipa ostati neporažen.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi