Sarri nakon pobjede posebno pohvalio igru dvojice igrača Juventusa
Sarri je bio zadovoljan sa igrom Bernardeschija i Cuadrada

Trener torinskog kluba je objasnio i svoje neobične poteze koje je napravio

Sarri nakon pobjede posebno pohvalio igru dvojice igrača Juventusa

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je u 2. kolu Lige prvaka savladao Bayer Leverkusen sa 3:0.

Federico Bernardeschi je iznenađujuće počeo od prve minute, a Juan Cuadrado je imao malo defanzivniju ulogu te je igrao na poziciji desnog beka.

Mauricio Sarri je objasnio svoje poteze i posebno pohvalio ovu dvojicu igrača za nastup protiv njemačkog tima.

"Sviđao mi se način na koji je Bernardeschi trenirao zadnjih nekoliko dana. Aaronu Ramseyju je trebao odmor, a znali smo da će mu biti od koristi", rekao je Sarri.

"Bilo je teško, budući da Bayer voli imati posjed lopte i nije lako s njima igrati, pa su nam u prvom poluvremenu oduzeli puno energije. Nakon odmora malo su usporili i mi smo preuzeli kontrolu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Cuadrado raste u ulogu desnog beka i svi su od toga imali koristi. Matthijs de Ligt eksponencijalno raste. Odbrana se dobro kretala, iako možemo i bolje, a Bayer je zadržao posjed, ali u posljednjoj trećini nije ništa uradio."

"Cuadrado igra u odbrani i napadu na pravi način, nikada nas nije ostavio neuravnotežene. Jedino područje na kojem se može poboljšati u ovoj ulozi je u situaciji jedan na jedan, jer on previše lako ide na zemlju i dobija opomene zbog nepotrebnih prekršaja. Siguran sam da će on raditi s Andreom Barzaglijem i na tome.", dodao je trener Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi