Sarri otvorio dušu: Očekivao sam Premiership, ne Juve

Govorio o transferu Higuaina

Sarri otvorio dušu: Očekivao sam Premiership, ne Juve

Polako se bliži dan kada će se argentinski napadač Gonzalo Higuain vratiti u Napulj. Bit će to 30. marta u utakmici 30. kola Serije A kada Juventus bude gostovao kod Napolija, a navijači kluba sa San Paola jedva čekaju njegov povratak.

Navodno je sve spremno za 'pakleni doček' Higuainu koji je izdao navijače Napolija kod kojih je bio ikona i sve u što su vjerovali. Trener Napolitanaca Maurizio Sarri konačno je govorio o transferu Higuaina prošlog ljeta u Juve. On je rekao da je tada bio ljut na Gonzala, ali da su sada u dobrim odnosima.

"Uvijek sam govorio da je on najbolji povučeni napadač na svijetu. On mora da traži više od sebe, tako da sam ga više kritikovao nego hvalio, ali u javnosti sam većinom govorio pozitivno o njegovim igrama. Njegov odlazak nije došao u dobro vrijeme. Mogao sam očekivati da će otići u Premiership, ali ne u Juventus. To je pogoršalo stvari. Dugo vremena se nisam čuo s njim od tog trenutka. Nisam htio da se čujem s njim. To je kao kada vas dijete naljuti. Budete neko vrijeme ljuti, ali to je još uvijek vaše dijete. Uradio je veoma nezgodnu stvar, ali to ne znači da je loša osoba", rekao je Sarri.

Podsjetimo da je Higuain u Napoli stigao na ljeto 2013. godine, a prošle sezone je na 35 mečeva postigao čak 36 golova. Ove sezone trenutno dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa 15 golova uz Edina Džeku i Maura Icardija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi