Higuain: Sarri mi je bio kao otac u Napoliju

Uskoro će se suočiti s navijačima Napolija

Higuain: Sarri mi je bio kao otac u Napoliju

Endin Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain prethodnog ljeta postao je najomraženija osoba u Napulju jer je odlučio dres Napolija zamijeniti s Juventusovim.

Higuain je za 94 miliona eura prešao u redove Stare dame što je razočaralo navijače Napolija. Argentinac je bio ljubimac navijača ovog kluba, ali je odlazak u Juventus okarakterisan kao velika izdaja, te su mu navijači Napolija poručili da za njegovo dobro više ne dolazi u ovaj grad.

Ipak, argentinski napadač je danas izjavio da iz Napulja nosi samo lijepe uspomene, te da je posebno zadovoljan sa odnosom koji ima sa nekadašnjim trenerom Maurizijom Sarrijem. 

"On je za mene bio poput oca u Napoliju. Sigurno je jedan od najboljih trenera sa kojima sam imao priliku raditi i jednostavno smo znali kako treba funkcionisati. I sada imam sjajan odnos s Allegrijem u Juventusu, ali Sarri je poseban što se tiče mnogo toga", rekao je Higuain.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinski napadač je prošle sezone u dresu Napolija postigao čak 36 golova. Juve će uskoro igrati u Napulju, a italijanske medije zanimalo je kako se Higuain osjeća povodom povratka u ovaj grad.

"Igrat ćemo dvije utakmice u Napulju, ali ja sam smiren. Stvari mogu biti samo gore ukoliko ste nervozni i zbog toga želi da budem što smireniji", dodao je argentinski napadač.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi