Sarri posvetio trofej bivšem timu: Znaju koliko ih volim!
Italijanskom stručnjaku bi ovo mogla biti prva i posljednja sezona na klupi Chelseaja (Foto: EPA)

Menadžer Chelseaja nakon trijumfa nad Arsenalom

Sarri posvetio trofej bivšem timu: Znaju koliko ih volim!

M. Šljivak

Chelsea je sinoć u Bakuu pobijedio Arsenal sa 4:1 i tako je došao do naslova prvaka Evropske lige.

Tim sa Stamford Bridgea je odigrao fantastično drugo poluvrijeme, Maurizio Sarri je potpuno nadmudrio Unaija Emeryja i na kraju je osvojio prvi značajniji trofej u karijeri.

Nakon meča Sarri je posvetio trofej navijačima svog nekadašnjeg tima Napolija. To je posebno zanimljivo jer se ovaj stručnjak povezuje sa torinskim Juventusom i glavni je kandidat za klupu Stare dame.

"Iza nas je dobra sezona. Uspjeli smo završiti kao treći u Premiershipu, što je ogroman uspjeh. Došli smo do finala Liga Kupa, izbacili smo Liverpool i Tottenham i izgubili na penale od Cityja. U Evropskoj ligi smo dobili 12 od 15 utakmica, bez poraza smo i postigli smo najviše golova", počeo je svoje izlaganje Sarri, te je nastavio:

"Od večeras možemo reći da se ova sezona od dobre pretvorila u izuzetnu. Nije mi se bilo lako navići na sve što me dočekalo, imao sam problema, ali se od februara nešto promijenilo u odnosu sa timom. Možda sam se i ja proimijenio i počeo sam osjećati tim svojim", govorio je Sarri i zatim je posvetio par rečenica svom bivšem timu Napoliju, ali i timovima sa kojim ga povezuju.

"Napolitanci znaju koliko ih volim. Nisam želio prošle godine preuzimati italijanski tim zbog njih. Uvijek će imati moju ljubav i poštovanje. Ipak, ova profesija je takva da nikad ne znate gdje će vas put odvesti, ali ništa neće pokvariti poštovanje koje imam prema njima. Ovaj uspjeh posvećujem navijačima Napolija. Nisam bio u mogućnosti da sa njima napravim nešto ovako. Također, posvećujem pobjedu igračima Chelseaja koji nisu mogli igrati zbog povreda".

O svojoj budućnosti je Sarri zatim rekao:

"Sad je vrijeme za slavlje. Razgovarat ćemo i vidjet ćemo šta klub želi od mene. Imam još dvije godine ugovora i svakako da ćemo razgovarati o planovima za budućnost. U proteklih 20 dana bio sam trener Rome, Milana i Juventusa. Dok god to čitam u novinama, to nema nikakvog smisla", dodao je menadžer Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Chelsea je prvi klub od 2008. godine koji je evropsku sezonu završio bez poraza, a to je prije 11 godina u Ligi prvaka pošlo za rukom Manchester Unitedu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi