Sarri stao u Pjanićevu odbranu: To se dešava svakom igraču tokom sezone

Dosta kritika za bh. veznjaka

Sarri stao u Pjanićevu odbranu: To se dešava svakom igraču tokom sezone

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa prethodnog vikenda doživjeli su neočekivan poraz na gostovanju kod Verone sa 2:1.

Poraz Stare dame najbolje su iskoristili Inter i Lazio koji su se vratili u borbu za Scudetto. Inter je sada prvi zbog bolje gol razlike iako ima 54 boda kao Juventus, dok trećeplasirani Lazio ima samo jedan bod manje.

Nakon utakmice u Veroni na udaru kritika najviše se našao Maurizio Sarri, ali i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Italijanski mediji za Pjanića pišu da ne igra ni približno dobro kao na početku sezone kada je bio u sjajnoj formi.

Sarri je na današnjoj press konferenciji uoči duela polufinala Kupa Italije protiv Milana dobio pitanje upravo o formi Pjanića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neću mijenjati njegovu ulogu u timu. Najbolja njegova pozicija je ona na kojoj trenutno igra. Ima dobar kvalitet da igra odmah iza napadača, ali trenutno ne igra na toj poziciji. U dobroj formi je počeo sezonu, ali sada se malo osjeti i umor. On će se vratiti na svoj nivo i normalno je da se to dešava igračima tokom sezone", rekao je Sarri.

Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone za Juventus odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao je četiri asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Pjanić je kod tog gola najmanje kriv,samo je pokušao da ispravi već napravljenu grešku !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije