Samo u Srbiji: Saša Ilić dobio otkaz u Čukaričkom zbog izjave na press konferenciji

Previše hvalio svoj bivši klub

Samo u Srbiji: Saša Ilić dobio otkaz u Čukaričkom zbog izjave na press konferenciji

E. Čaušević

Čukarički je objavio danas da Saša Ilić više nije trener ovog kluba.

Čukarički je jučer igrao na svom terenu protiv Partizana, a utakmica je na kraju završena bez golova.

Poznato je da je Ilić veći dio igračke karijere proveo u Partizanu gdje ima status legende kluba, a i nakon utakmice bilo je jasno koliku ljubav ima prema beogradskom klubu.

Naime, Ilić je nakon meča na press konferenciji govorio kako je njegov tim bio dosta slabiji i da je nezasluženo što Partizan nije ostvario pobjedu, te čak da je jedan od njegovih igrača zaslužio crveni karton.

"Partizan je bio mnogo bolji od Čukaričkog, naročito u prvom poluvremenu, imali smo sreće da smo otišli na pauzu sa 0:0. U drugom smo imali malu reakciju, ali Partizan na kraju nezasluženo nije pobijedio", rekao je Ilić nakon meča i dodao.

"Danas smo bili ispod svog nivoa, Partizan je diktirao utakmicu i zaslužio je da pobijedi, mi smo bili ispod svakog nivoa. Ja rijetko kada komentarišem suđenje, ali činjenica je da je Bojan Kovačević napravio faul koji je trebalo da se sankcioniše crvenim kartonom".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Takav nastup na press konferenciji nije se svidio čelnicima srbijanskog kluba koji su odmah reagovali, te su jutros potvrdili da Ilić više nije trener ovog Čukaričkog.

Čukarički je objavio da je postignut sporazumni raskid saradnje, a odlazak Ilića je šok za sve jer je bilježio zaista odlične rezultate ove sezone. No, ubrzo nakon toga srbijanski mediji su objavili da se sve desilo zbog njegove sinoćnje izjave.

Top Komentari

2323
Pa rekao istinu....a kod nas istina najvise boli.......
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi