Srbin je u očaju gledao semafor, a onda koraci teži od olova - Ovo poniženje neće zaboraviti

Da može, rado bi vratio vrijeme

Srbin je u očaju gledao semafor, a onda koraci teži od olova - Ovo poniženje neće zaboraviti

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Saša Lukić večeras je istrčao na teren, ali bolje danije.

Nottingham Forest je u jednom od večerašnjih mečeva 31. kola Premiershipa ugostio Fulham, a na za engleske standarde omalenom stadionu City Ground u Nottinghamu u prvih pola sata apsolutna dominacija domaće ekipe.

Izgledalo je da, u najmanju ruku, Fulham gostuje kod Manchester Cityja ili Liverpoola, a ne kod 17-plasiranog Nottinghama. No, domaći fudbaleri su uništavali goste iz zapadnog Londona i pravo je čudo da su pala "samo" dva gola.

Prvo je Hudson-Odoi u devetoj minuti pogodio za 1:0, a 10 minuta kasnije Chris Wood na asistenciju Murilla donosi domaćinu već sigurnih 2:0.

Malo je nedostajalo da Anthony Elanga u 25. minuti dokrajči Fulham, no njegov udarac završio je na stativi gostujućeg gola.

Toliko je Fulham bio loš, da je trener Marco Silva napravio potez bez presedana, pa je u 33. minuti napravio nešto što se u svijetu fudbala do sada nije viđalo.

Oglasi

Čak trojicu je igrača zamijenio, a da nijedan nije povrijeđen. Izbacio je Sašu Lukića, Alexa Iwobija i Harryja Wilsona, a umjesto njih uveo Toma Cairneyja, Adama Traorea i Williana.

Nijedan od njih trojice ranije se nije suočio s ovakvim poniženjem u karijeri, pa su blijedog lica izašli s terena.

Pored ovog, večeras su na programu još četiri meča 31. kola. Trenutno se sastaju Newcastle i Everton (1:0), zatim Bournemouth i Crystal Palace (0:0) te Burnley - Wolves (0:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 21:15 sati počinje londonski derbi između West Hama i Tottenhama, dok se sutra sastaju Arsenal i Luton, Brentford i Brighton, te Manchester City i Aston Villa.

U derbiju kola u četvrtak igraju Chelsea i Manchester United te Liverpool protiv otpisanog Sheffield Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi