Sassuolo je, ipak, dimenzija više za naš region

Poraz Zvezde u Italiji

Sassuolo je, ipak, dimenzija više za naš region

Fudbaleri Crvene Zvezde ipak nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat na gostovanju kod Sassuoloa u okviru prvog meča play offa Evropa lige.

Sassuolo je slavio protiv srbijanske ekipe sa visokih 3:0, a po ekipu iz Beograda sve je krenulo nizbrdo već u 17. minuti. Tada je Berardi pogodio nakon asistencije Politana za vodstvo domaćih. Isti fudbaler je u 41. minuti ponovo zatresao mrežu gola na kojem stoji Kahriman i postavio rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu igre još jedan gol u mreži Zvezde i to u 69. minuti kada je strijelac bio Defrel. Ovaj rezultat sigurno nije dobar po crveno-bijele kojima će biti veoma teško u revanšu za sedam dana da se vrate u trku za grupnu fazu Evropa lige.

Njihovu sudbinu doživjela je i Vojvodina koja je danas na domaćem terenu poražena od AZ Alkmaara sa 3:0. Gosti su poveli u 32. minuti kada je strijelac bio Wuytens. U sudijskoj nadoknadi prvog dijla igre Friday pogađa za 2:0, da bi konačan rezultat meča postavio u 83. minuti ponovo Wuytens.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od ostalih zanimljivijih utakmica koje su igrane u ovom terminu, West Ham je remizirtao kod Astre (1:1), dok je Lokomotiva iz Zagreba odigrala veoma dobrih 2:2 kući sa Genkom. Fenerbahče je slavio kući protiv Grasshoppersa sa visokih 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti