Sastanak čelnika Milana i Torina: Tema je Belotti
Foto: EPA

Milan zainteresovan za sjajnog napadača Torina

Sastanak čelnika Milana i Torina: Tema je Belotti

Prema najnovijim informacijama iz italijanskih medija čelnici Milana su ugovorili sastanak sa predsjednikom Torina Urbanom Cairom na kojem bi se trebalo raspravljati o mogućem Belottijevom transferu.

Sjajni italijanski napadač je želja mnogih klubova, a on je ove sezone u Seriji A uspio postići 26 golova, dok je u svojih sedam nastupa za reprezentaciju Italije protivniče mreže tresao tri puta.

Prema italijanskom Skyju, sastanak bi se trebao održati danas, a glavna tema razgovora između čelnika Milana i predsjednika Torina će biti Andrea Belotti.

U Belottijev ugovor sa Torinom je ugrađena otkupna klauzula u iznosu od 100 miliona eura. Međutim kako se ova klauzula može aktivirati samo ukoliko se radi o klubovima izvan Serije A koji žele kupiti Belottija, pred predstavnicima Milana i Torina će biti dugi pregovori oko konačne cijene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u Milanu su odlučni dovesti pojačanje u napadu. Prvi izbor čelnika Milana je bio napadač Reala Alvaro Morata, ali kako Španac nije zainteresovan za dolazak u Italiju, Belotti se nametnuo kao prva opcija za Rossonere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi