Saudijci ne štede: Zukanoviću i Sariću u Al-Ahli stiže veliko pojačanje

Saudijci dovode igrača Seville

Saudijci ne štede: Zukanoviću i Sariću u Al-Ahli stiže veliko pojačanje

Saudijski Al-Ahli, čije boje brane Ervin Zukanović i Elvis Sarić, na korak je od realizuje velikog transfera.

Al-Ahli važi za jedan od najbogatijih klubova Azije i dovođenje fudbalera iz najjačih liga im nije strano, a prema posljednjim informacijama, sada bi ih mogao pojačati i 31-godišnji - Ever Banega.

Iskusnom veznjaku na kraju sezone ističe ugovor sa Sevilllom, a kako mu Andalužani neće stajati na putu da napusti klub ove zime, čelni ljudi Al-Ahlija su već stupili u pregovore i transfer je navodno pred realizacijom.

Za Benegine usluge još se navodno interesuje i Boca Juniors, klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru, a prethodnih mjeseci povezivao se također  i sa Galatasarayjem.

Ove sezone Banega igra veoma dobro u dresu Seville. Na 17 ligaških utakmica je postigao dva gola i pritom šest puta asistirao, a ranije je, podsjetimo, igrao još za Inter, Valenciju, Atletico, Bocu, Newell's...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi