Ronaldo dobio odbijenicu od evropskog velikana: "Cijenimo ga, ali ne dolazi u obzir, ne uklapa se"

Želja mu je bila Bayern, ali...

Ronaldo dobio odbijenicu od evropskog velikana: "Cijenimo ga, ali ne dolazi u obzir, ne uklapa se"

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo zimus je odlučio nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji. Poručio je tada da je odradio svoje u evropskom fudbalu, ali se već predomislio. Ima želju potpisati za evropskog velikana, ali je dobio odbijenicu.

Cristiano Ronaldo se tik uoči Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru razišao s Manchester Unitedom i na Mundijalu nastupio kao jedini igrač bez kluba u tom momentu.

Početkom 2023. godine iznenadio je sportsku javnost kada je odlučio da karijeru nastavi van Evrope. Potpisao je superbogati dvogodišnji ugovor s Al-Nassrom iz Saudijske Arabije.

Nakon nekoliko "nervnih slomova" koje je doživio igrajući u ovoj azijskoj zemlji, Cristiano Ronaldo je sve bliže tome da ponovo potraži angažman u Evropi i tome će težiti predstojećeg ljeta.

Portugalski reprezentativac navodno ima samo jednu želju, a to je minhenski Bayern. Bundesliga i slavni bavarski klub su mu neostvarena želja, no stvari neće ići tako glatko pa makar se on zove i Cristiano Ronaldo.

On je i početkom godine kada je bio bez kluba forsirao dolazak u ovaj klub. Njegov bivši agent ga je preporučivao mnogim klubovima koji su igrali Ligu prvaka, no na kraju je morao otići u Aziju.

Oglasi

Oliver Kahn, legendarni golman i trenutno direktor Bayerna, tada je imao jasan stav. Naglasio je da poštuju Ronalda, ali da se on ne bi uklopio na Allianz Areni.

"Imamo jasnu ideju, jasnu filozofiju vezanu za to kako naš tim treba da izgleda. Svi cijenimo i volimo Cristiana Ronalda, ali to ne dolazi u obzir, ne uklapa se u naše ideje", rekao je tada Kahn.

Ostaje da se vidi da li će agenti Cristiana Ronalda u bliskoj budućnosti forsirati još jednu raspravu sa minhenskim Bayernom i da li će na kraju možda i doći do eventualnog transfera.

Cristiano Ronaldo je osvajao tri od pet najjačih prvenstava Evrope - englesko, špansko i italijansko, te bi s Bayernom bio glavni favorit za osvajanje njemačkog.

Nije igrao još ni u Francuskoj, a nekoliko puta se povezivao s prelaskom u PSG, no to je u ovom momentu teško za očekivati. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pitanje dana: Koga ovi “novinari” mrze vise: Ronalda ili Sarajevo? Pojesce ih ljubomora i zavist.
3 1
Bajernovac
Zna covjek koji klub je svetinja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi