Jučer hvalio Ronalda kao najboljeg ikad, danas zbog njega ostaje bez posla i bogatog ugovora
Cristiano Ronaldo će dobiti čak 500 miliona eura za dvije i po godine ugovora u Al Nassru iz Saudijske Arabije. To je rekordna cifra u svijetu fudbala (Foto: EPA)

Al Nassr prelomio ko će otići iz kluba

Jučer hvalio Ronalda kao najboljeg ikad, danas zbog njega ostaje bez posla i bogatog ugovora

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo pojačao je ekipu Al Nassra iz Saudijske Arabije u najbogatijem dogovoru u historiji vrijednom pola milijarde eura za dvije i po sezone, ali njegov dolazak u klub značit će kraj za jednog od stranaca u ovom timu.

Cristiano Ronaldo dobit će 500 miliona eura u Saudijskoj Arabiji, ali će i uzeti mjesto jednom od stranaca u ekipi. To će, po svemu sudeći, biti Kamerunac Vincent Aboubakar.

Portugalac ne može biti registrovan kao novi igrač saudijskog kluba zbog viška broja stranaca. Al Nassr se mora riješiti jednog od njih, a to će po određenim najavama biti kamerunski napadač Vincent Aboubakar.

Mediji iz Saudijske Arabije tvrde da je rukovodstvo kluba odlučilo da se riješi 30-godišnjeg napadača i da će on u narednim satima napustiti Al Nassr i tako otvoriti mogućnost registracije portugalske zvijezde.

Činjenica da će morati otići zbog Ronalda sigurno će ponovo promijeniti mišljenje kamerunskom napadaču. On je nakon prvog treninga s novim saigračem bio oduševljen.

Oglasi

"Mislio sam da je Messi najbolji fudbaler u historiji nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo, ali nakon onog što sam vidio od Ronalda na treningu, uvjeren sam da on nije običan čovjek. Vidio sam nešto magično", poručio je ovaj 30-godišnjak.

Vidjet ćemo hoće li Kamerunac promijeniti mišljenje nakon što je izgubio bogati ugovor zbog Ronalda, a on će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u nekom od evropskih klubova.

Glavni favorit za potpis ovog fudbalera je turski velikan Fenerbahče. Navodno su kontakti već uspostavljeni i posao bi mogao biti veoma brzo završen.

Kamerunac je član Al Nassra postao 2021. godine. Odigrao je ukupno 39 utakmica za ovaj klub i postigao je 13 pogodaka.

U karijeri koju je počeo u kamerunskom Cotom Sportu igrao je za Valenciennes, Lorient, Porto i Bešiktaš.

Standardni je reprezenetativac Kameruna u čijem je dresu postigao 35 pogodaka u 94 nastupa, a proslavio se golom za pobjedu protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kao i čudesnim pogotkom protiv Srbije.

Top Komentari

user1639705257
Hajte MOLIM VAS još tekstova o Cristiano Ronaldo -u... Meni baš nešto pašu... Ovo što pišete je malo, vrlo malo. Još još i opet JOŠ!!! a ovim što se ne sviđa... Neka idu na drugi portal ali .. ipak se čita sportsport.ba -:) . Bravo čitateljstvo
1 3
axel42
Hej jeste vi dosadni sa ovom gaučinom!! Pa da je to nešto interesanto ok, ali totalno nebitan klub, totalno nebitan lik koji je na zalasku karijere a vi ubiste sa objavama po hiljaditi put koje smaraju do bola!!!! Sad trenutno bi želio više textova o Wandi, Dilleti, Knoll nego o ovom derpeu i njegovih 200 mil. godišnje!!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi