Ajax ide ravno na dno, Roma sigurna, petarde Liverpoola i Bayera

Evropska liga

Ajax ide ravno na dno, Roma sigurna, petarde Liverpoola i Bayera

Edmir Škorić

U četvrtak navečer igrani su mečevi trećeg kola grupne faze Evropske lige, a neki mečevi zaista su bili efikasni.

Na Anfieldu je Liverpool u nekom miksanom sastavu ugostio Toulouse i na kraju slavio visoku pobjedu rezultatom 5:1, a čak četiri gola viđena su u prvih 45 minuta.

Diogo Jota, Endo i Darwin Nunez su bili strijelci za Redse, a Dallinga je dao jedini gol za Toulouse. Liverpoolu je pobjedu ovjerio Gravenberch u 65. minuti, a do kraja se upisao u strijelce i rezervista Salah.

U drugom meču grupe E Royale Union je slavio protiv LASK-a sa 2:1. Redsi imaju maksimalan učinak od tri pobjede, a slijede Royale Union SG i Toulouse sa po četiri boda, dok je LASK bez bodova.

Istim rezultatom Bayer je u Leverkusenu razbio Qarabag. Za Apotekare su pogađali Writz, Grimaldo (2), T Tapsoba i Boniface, a Bayramov je s penala dao jedini gol za svoj tim.

Oglasi

U Rimu Roma je sa 2:0 savladala Slaviju Prag i ona također ima devet bodova. Slavia je na šest, a po jedan imaju Servette i Sheriff koji su odigrali 1:1 večeras u međusobnom duelu u Moldaviji.

Ajaxovoj propasti se ne nazire kraj, budući da je ovaj tim nastavio gubiti, a ovaj put od Brightona u gostima sa 2:0. Joao Pedro i Fatai su presudili Amsterdamcima, a za goste je do 60. minute igrao reprezentativac BiH Benjamin Tahirović.

U istoj grupi Marseille je ranije pobijedio AEK sa 3:1 i Francuzi su prvi na tabeli sa pet bodova, dok AEK i Brighton imaju po četiri, a Ajax je na dnu grupe sa samo dva boda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Freiburg je ranije danas gostovao u Srbiji protiv TSC-a i nakon preokreta došao do pobjede sa 3:1. U Poljskoj Rakow i Sporting odigrali su 1:1, dok je Sead Kolašinac igrao u remiju Sturma i Atalante (2:2).

Betis je u gostima kod Aris Limassola slavio sa 1:0, a golova nije bilo jedino u meču Sparte Prag i Glasgow Rangersa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi