Kao u najgoroj noćnoj mori protekao je debi Saula Nigueza u Chelseaju

Tuchel je bio direktan

Kao u najgoroj noćnoj mori protekao je debi Saula Nigueza u Chelseaju

E. Škorić

Španski reprezentativac Saul Niguez zasigurno je zamišljao puno bolji debi u dresu Chesleaja.

Niguez je u posljednji minutama prijelaznog roka iz Atletico Madrida prešao u Chelsea, a u subotu navečer bio je starter u meču protiv Aston Ville u Premier ligi.

Plavci su dobili s 2:0, a golove su dali Kovačić i Lukaku. Za razliku od njih i većine igrača Chelseaja, Niguez je bio očajan, pa ga je Thomas Tuchel zamijenio već na poluvremenu.

Tuchel je nakon utakmice vrlo direktno govorio o razlozima zašto je Saul zamijenjen nakon samo 45 minuta.

"Imao sam osjećaj da ima problema. Napravio je neke velike greške u dodavanju, imao je i problema s tempom igre. Brzo ste mogli primijetiti da se još nije prilagodio novoj sredini", kazao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je u potpunosti moja odgovornost. Imao sam osjećaj da bi mogao uskočiti u početnu postavu i odmah zaigrati na našoj razini, a onda sam zaključio da bi bilo bolje da ga zamijenim. Međutim, to ne mijenja moje mišljenje o njemu u na bilo koji način", dodao je Nijemac.

"Rekao sam mu prije utakmice da se ne brine i da je odgovornost na meni ", dodao je Tuchel.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Eduard
E jesi novinar dragi Skoricu. Prvo rezultat je 3-0, a drugo naslov ti je bas bombastican, a tekst cista suprotnost.
10 1
kostro
Skoricu mislim da je bilo 3:0???
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi