Saul odbio City i poručio: Neka potraže nekog drugog...

Neće iz Atletica

Saul odbio City i poručio: Neka potraže nekog drugog...

Midhat Šljivak

Manchester City će očigledno ponovo biti aktivan na ljetnoj pijaci.

Menadžer Građana Pep Guardiola želi u svoje redove dovesti nekoliko fudbalera, a glavne pozicije koje želi da popuni su u veznom redu.

Fernandinho će sasvim sigurno napustiti klub, također na izlaznim vratima je Ilkay Gundogan i umjesto njih Pep ima želju da dovede dvojac iz Atletico Madrida.

Njegova meta su Rodri i Saul Niguez, ali za sada samo Rordi pokazuje interes za prelazak na Etihad.

Sa druge strane Saul je jasno poručio kako nema namjeru da napusti Atletico, bez obzira šta mu ekipa iz Manchestera ili neki drugi tim nudio.

"Moja budućnost? Sretan sam u Atleticu, ovdje imam ugovor do 2026. godine, a Manchester City neka potraži nekog drugog", rekao je Saul.

Sjajni 24-godišnji veznjak je prošao sve kategorije Atletica. Njegovi nastupi privukli su brojne klubove, a ranije se povezivao sa Barcelonom i Manchester Unitedom.

Navodno su Crveni đavoli sa Old Trafforda bili spremni da ponude 130 miliona eura za njegove usluge. Međutim, zvanična ponuda za sada nije upućena, ali sigurno da će neko od zainteresovanih to uskoro i učiniti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone sjajni veznjak je odigrao ukupno 44 utakmice u svim takmičenjima i ima učinak od šest golova i tri asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi